لبيب ولبيبة

الخميس، 9 يناير 2020

Samsa, Sigare a delicious and easy sweet

السلام عليكم ورحمة الله
نبتعد اليوم عن الدراسة مع وصفة حفيفة و لذيذة
سريعة التحضير ولمستها بجلسة شاي لها طابع خاص

الصامصة بالجزائرية
ربما يكون لها اسم آخر بباقي بلداننا العربية
لأن غالبا هي نفس الوصفات مع اختلاف طفيف بعملها أو اسمها



نحتاج إلى

أوراق الديول
لوز أو فول سوداني يكون محمص قليلا مع السكر ومطحون معه
أي نكهة تحبين وممكن نضع فيها المستكة لها ذوق رائع 
زيت للقلي
وعسل لتعسيلها فيه بالأخير

الأمر المهم فيها هي ان تكون النار مرتفعة لأن كل المود مطبوخة
نحتاج فقط نحمر أوراق الديول
حتى لا تتشرب كثيرا الزيت
كما أنه من الأفضل نجمع اللوز المطحون مع السكر بقليل جدا من ماء الزهر




A sweet recipe well known to us, simple and easy to taste a special month of Ramadan particularly.





Her name SAMSSA or sigare different regions and people.

It can be done with sheets of pastry that sells walking or homemade pasta.

ingredients

1 scoop of almond or peanut or two, you can do the same with nuts, toasted and crushed.

Third measuring sugar

1/2 tsp cinnamon (to taste)

the mistika

Extract of orange flower

Oïl for frying

1 and 1/2 scoops of honey + 1/4 flower water

It mixes all except honey and proceed as directed photos






fry them



put them in honey mixed with water flower


enjoy them with a cup of tea

enjoy your meal








ليست هناك تعليقات:

المشاركات الشائعة