لبيب ولبيبة

الاثنين، 22 أبريل 2013

Choux pastry, a French pastry recipe

 
 
Choux pastry: this is a French pastry recipe very well known and very good, as we can do with a lot of recipes sweet but also salty.


With a choux pastry can be cabbage, éclaires, pies, mounted special celebration parts, the famous Paris-Brest recipe.

Ingredient for the choux pastry:

This is an old recipe from my mom that I care and I under no circumstances would change.

1 glass of water (250 g)

159 gr flour

20 gr sugar (2 tbsp)

75 gr butter

4 or 5 eggs according to the texture of the dough

A pinch of salt

You put water into a saucepan with the butter sugar salt and extract it as you want.

Is left on the fire until the mixture boiled, it must be fast or fire is added flour and mix quickly and well to have a smooth paste, otherwise you back on the fire so that the dough comes away from the pan.







Then allowed to stand for 2 or 3 minutes, and you begin to add the eggs one by one and should mix well for 3 minutes, or you could use the blender.






We can form with the dough shapes you want.





Are dusted with icing sugar, allowed to cook in an oven preheated to 180 degrees until good color of the dough

 
 
 
 


 
La pâte à choux : voilà une recette de pâtisserie française très connu et très bonne, aussi on peut faire avec beaucoup de recette sucrées mais, aussi salées.
Avec la pâte a choux on peut faire des choux, éclaires, tartes, pièces montée spéciale fête, la fameuse recette Paris-brest.
Ingrédient de base pour la pâte à choux :
C'est une vielle recette de ma maman que je garde et en aucun cas je la changerais.
1 verre d'eau (250 gr)
159 gr farine
20 gr sucre (2 c à s)
75 gr beurre
4 ou 5 oeufs selon la texture de la pâte
Une pincée de sel
On met dans une casserole l'eau avec le beurre sucre sel et aussi l'extrais que vous voulez.
On laisse sur le feu jusqu'à ce que le mélange bouillie, il faut être rapide or du feu on ajoute la farine et on mélange vite et bien pour avoir une pâte homogène, sinon on remet sur le feu pour que la pâte se décolle de la casserole.
Ensuite on laisse reposer 2 ou 3 mn, et on commence à ajouter les oeufs un par un et on doit bien mélanger pendant 3 mn, ou on put utiliser le mixeur.
 
On peut former avec la pâte les formes qu'on veut.
On saupoudre avec du sucre glace, on laisse cuire dans un four préchauffé à 180 dégrées jusqu'à une bonne coloration de la pâte
 
 

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